Kodittoman kissan adoptio

Miten olisi kodittoman kissan adoptio? Dali the adventure cat on pyrkinyt kokoamaan sivustolle kaikki Suomen eläinsuojeluyhdistykset ja löytölät, jotta kodittoman kissan adoptio olisi helppoa. Kissoja jää kodittomiksi vuosittain tuhansia. Erityisesti villiintyneiden populaatiokissojen määrä on lisääntynyt. Löytöeläintaloihin sekä eläinsuojeluyhdistyksille päätyy kodittomia kissoja huomattavan paljon, koska vain pieni osa päätyy takaisin omistajilleen. Olisiko aika hyvälle teolle ja adoptoida kissa alla olevilta yhdistyksiltä. Kissoja löytyy pennuista aikuisiin ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva lemmikki. Kodittoman kissan adoptio on hyvä teko, joka myös tuo vuosiksi iloa perheeseen.

Kodittoman kissan adoptio on yksi tapa auttaa kissoja, mutta ei ainoa. Lahjoitusten lisäksi, voi tarjota kissalle sijaiskotia. Ajoittain kissoja loukutetaan niin paljon, että tiloista on puutetta. Tällöin niille tarjotaan tilapäistä kotia, jossa se saa heti kodin lämmön ja rakkauden tunteen, siksi aikaa kunnes potentiaalinen ihminen adoptoi kissan. Yhdistykset toimivat myös pääsääntöisesti vapaaehtoistyö voimin ja vapaaehtoisia tarvitaan aina. Adoptoidut kissat luovutetaan pääsääntöisesti sirutettuina, rokotettuina, loishäädettyinä ja leikattuina. Pentu kissoilla on leikkaus velvoite, eikä kissoja luovuteta vapaasti ulkoileviksi.

Muistilista kodittoman kissan adoptiota harkitsevalle:

Huomioi että kodittoman kissan adoptio maksaa. Mutta se kattaa useimmiten leikkauksen, madotukset ja vaaditut rokotukset. Jolloin maksat lähinnä toimenpiteistä, et kissasta.

Huomioi onko asuntosi turvallinen kissalle. Turvallinen parveke, myrkyttömät kasvit, piilopaikkojen mahdollisuus ja etenkin korkeat paikat ovat tärkeitä kissan hyvinvoinnille.

Varaudu yllättäviin kustannuksiin. Kissojen lääkäri kustannukset, tarkastukset, hammashoidot ja rokotukset voivat haukata ison määrän rahaa.

Onko kissalle varauduttu hoitopaikkaan, esimerkiksi lomamatkan ajaksi tai sairastumisen myötä.

Hyvin tärkeää on että koko perhe sitoutuu adoptoituun kissaan, äläkä hanki kissaa lapsen leluksi.

Vaikka kissaa pidetään helppona lemmikkinä, on siihenkin sitouduttava ajallisesti. Kuitenkin se vaatii aktivoimista päivittäin. Huomioithan että sinulla on siis aikaa kissalle. Aktivoimisen tarpeeseen vaikuttaa ikä, rotu ja luonne.

Kodittoman kissan adoptio voi tapahtua seuraavista yhdistyksistä:

Etelä – Pohjanmaa

Keski-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjanmaa

Etelä – Savo

Kanta – Häme

Keski – Suomi

Kaakkois-Suomi

Kymenlaakso

Lappi

Meri-Lappi

Pirkanmaa

Pohjois – Karjala

Pohjois – Savo

Päijät – Häme

Satakunta

Uuusimaa

Varsinais – Suomi

Koko Maa