Matkustavat kissat

Kissan kanssa hotellilomalle

Kissan kanssa hotellilomalle lähtö askarruttaa monia. Voiko kissan ottaa mukaan, miten se viihtyy mukana, entä mitä se vaatii omistajalta? Moni on kysynyt, että kun lähden kissan kanssa hotellilomalle, miten katson että kissan saa nimen omaan ottaa mukaan hotellille. Mistä sen tietää. Tai voinko tehdä listaa kissaystävällisistä hotelleista. Viimeinenhän vaatisi vuosien reissaamista ja arvosteluja.

Toki en voi väittää että pitkän kokemuksen rintaäänellä voisin puhua kissan kanssa hotellilomalla olemisesta, koska takana on vasta muutamia hotelli öitä ja jokusia yöpymisiä mökeissä, mutta tähän asti saamamme kokemukset ovat olleet helppoja. Olemme kuitenkin tehneet reissut eniten teltassa ja pakettiautossa nukkuen.

Ensinnäkin ensimmäisenä on mainittava, että koskaan en ole aiemmin edes ajatellut ettei kissaa voisi ottaa mukaan hotellilomalle, jos hotellin lisätiedoissa on mainittu lemmikki ystävällisyys jollakin tapaa (myöhemmin kuulin että ulkomailla sen kannattaa tosin varmistaa, että koskeehan se myös kissoja). Kuitenkaan koskaan en ole törmännyt mainintaa ”koiraystävällinen majoitus”, joten en tiedä miksi yllättävän moni mieltää sen automaattisesti tarkoittavan vain koiria. Toki olen törmännyt paikoihin, missä ehkä ajatellaan että ne mukana olevat karvakaverit ovat lähinnä koiria ja huoneeseen tuodaan isoja koiran kippoja ja luita odottamaan saapumista.

Mitä ottaa huomioon kissan kanssa hotellissa

Kissat ovat aina yksilöitä, joten tähän ei ole yhtä ainoaa neuvoa. Ensinnäkin, on varmasti paljon helpompaa jos kissasi on tottunut reissaamiseen ja uusiin paikkoihin. Tällöin ei ole vaaraa että sillä olisi tarvetta merkata itseään, esimerkiksi teroittamalla kynsiään joka huonekaluun. Asiaan vaikuttaa myös se, kuinka aktiivinen reissukaveri sinulla on mukana.

Meillä on ehkä hieman hassua se, että vaikka Dali on hyvin aktiivinen kissa, se lamaantuu lomamoodiin aina toisten luona, kuten myös hotelleissa. Se ei pyydä ulos, niin kuin kotona ja kissa loikoilee onnellisen tyytyväisenä kiehnaten hotellin valkoisiin ja pehmeisiin lakanoihin. Olen epäillytkin, että onko tämä merkki siitä, että kotiin olisi Dalin mielestä aika ostaa parempia lakanoita. tai ainakin valkoisia!

Sen lisäksi että tulee huomioida ettei kissasi raavi huonekaluja tai merkkaile, tulee sillä olla oma vessa. Meillä mukana liikkui pitkään muovivati, mutta ostin viimekertaista Turun reissua varten matkavessa, joka taittuu pieneen tilaan ja mm. Peten koiratarvike myy niitä. Niistä oli arvosteluissa mainittu pieni koko ja tämä piti kyllä paikkansa, mutta yhden viikonlopun arviolta toimitti erinomaisesti väliaikaisen vessan virkaa. Kuljetan mukana myös kissan astioita, koska aina hotellin kaapista ei löydy kahta astiaa enempää vaihtoehtoja. Toki näitäkin varmasti voisi ainakin kysyä hotellista varauksen yhteydessä

Lemmikeistä tulee usein maksaa hotellissa lisämaksu

Silloin kun otat lemmikkisi mukaan hotellille, hotelli pyytää usein lemmikkimaksua. Kaikissa paikoissa tätä ei ole, mutta on hyvin yleinen tapa hotelleissa. Sen suuruus vaihtelee, mutta esimerkiksi viimekertainen hotellilomamme sijoittui Turun Forenom apartment hotellille jossa lemmikki maksu olisi ollut 12.10e/ päivä, jonka sain ilmaiseksi kun mainitsin että voisin mainita heidät seuraavassa blogi kirjoituksessani.

Forenom apartment hotellilla ei ollut ihmetystä kissan mukaan tulosta, vaan se oli kuin mikä muu lemmikki tahansa ja asia hoitui samoin kuin normaalin huoneen varaaminen. Tietysti lemmikistä tulee mainita, koska silloin tulee majoittua lemmikkiystävälliseen huoneeseen. Tämä on aivan normaali käytäntö, koska useat allergiset eivät voi majoittua samassa huoneessa vaikka se olisikin siivottu hyvin.

Kissan kanssa hotellilomalle lähtö ei siis ole mikään ongelma, jos oma kissasi luonne on sopeutuva. Päin vastoin se on yhtä helppoa kuin kotona oleminen kissasi kanssa ja pääset vielä lomallasi iltaisin rapsuttelemaan karvakaveriasi, sekä ehkäpä jakamaan lomailua ulkoilun ja terassien merkeissä kissasi kanssa. Toki matkustaminen voi tuottaa välillä päänvaivaa jos ei liiku omalla autolla, ainakin painavamman lastin suhteen, mutta välillä jotkut asiat ovat vaivan väärtejä.

Dali loikoilee Turun Forenom apartment hotellin lakanoissa – Lemmikkilisä on saatu hotellihuoneen hinnasta pois blogi mainintaa vastaan.

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *