Kissan hyvinvointi

Kissojen raakaruokinta, miten totuttaa kissa siihen?

Kissojen raakaruokinta

Kissojen raakaruokinta askarruttaa joskus kissan omistajaa, etenkin teollisen ruuan jälkeen. Miten siihen kuuluisi ryhtyä? Kokosimme kissojen sivustoja aiheesta. Ravitsemussuositukset perustuvat aina ihannetilanteeseen, joten jos perusruokavalio on rakennettu monipuoliseksi, vitamiineja ja kivennäisaineita ei tarvitse kellon kanssa syöttää. Kissojen ruokavalion muuttaminen ja uusien ruokien lisääminen ruokavalioon edellyttää joskus pitkää pinnaa. Kissojen raakaruokinta voi tapahtua helposti tai vaikeasti. Siinä missä yksi kissa siirtyy raakaruokintaan innolla kehräten saattaa toiselle siirtyminen olla pitkällisen totuttelun tulos. Kissojen kanssa tulee muistaa, että ne eivät kestä pitkää paastoa, vaan 1-2 päivän paasto voi olla jo liikaa. Kissojen raakaravintoon siirtyminen edellyttää omistajalta hieman viitseliäisyyttä ja tarkkuutta, mutta terveellinen ruokavalio voi auttaa lemmikkiä pysymään hyväkuntoisena pitempään.

Kissojen raakaruokinta on luonnonmukaista

Raakaruokinta, josta puhutaan myös nimellä barf, koostuu luonnonmukaisesta raakalihasta. Teollisesti valmistettuja valmisruokia, kuten märkäruokia tai kuivaruokia.ei käytetä. Ruuat tulee tarjota raakana, sillä kypsennys tuhoaa kissalle elintärkeää tauriina, jonka puute ilmenee mm. näkökyvyn ja vastustuskyvyn heikkenemisenä. Toisaalta nykypäivänä käytetään paljon 50/50 periaatetta, jolloin puolet ruuasta on raakaa ja osa viljatonta valmisruokaa. Tämäkään ei ole huono vaihtoehto ja tarkoitus on että löydät itsellesi ja kissallesi parhaan tavan toteuttaa terveellistä ruokavaliota. Nirsoimmille kissoille suosittelemme aloittamista 50/50 metodilla ja sekoittamalla raakaa lihaa herkullisen märkäruuan sekaan. Toisaalta jos kissa ei ole tottunut viljattomaan täysiruokaan, voisi olla hyvä siirtyä viljattomien ruokien kuten NATUREA tai ZIVI PEAK pariin ja pikkuhiljaa raakaruokailemaan esimerkiksi MUSH raakaruualla, joihin on lisätty kaikki tarvittavat vitamiinit.

Kissan raakaruokinnan hyödyt

Barfista on kissalle useita hyötyjä. Hammaskiveä eikä ientulehduksia synny samalla tavalla koska sitkeämmässä lihassa on enemmän työtä hampaille, eikä hengitys myöskään haise. Hyvän ruokavalion ensimmäiset muutokset näkyvät usein ihossa ja turkin kunnossa. Usein itsepintaiset iho-ongelmat häviävät ja parantuvat. Muutaman kuukauden jälkeen useimmista tulee paljon energisimpiä ja elinvoimaisempia lemmikkejä.
Oikein rakennetulla ruokavaliolla lemmikiltä katoaa helpommin mahdollisia liikakiloja ja lisääntynyt aktiivisuus luonnollisen ruokavalion myötä auttaa lihaksia kehittymään.

Lisää hyödyllisiä vinkkejä raakaruokailuun ja raakaruokaa tarjoavia yrityksiä:

https://www.mushbarf.com/fi/

https://www.murrenmurkina.com/kissat/tuotteet/kissan-raakaruoat

https://www.petenkoiratarvike.com/kissat/kissanruoka/raakaruoka

https://www.mustijamirri.fi/kissat-kissanruoka-raakaruoka

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

(2) Kommentit

  1. […] hoito – koira kissa klinikka Näin harjaat kissan hampaat video – Musti ja mirri Tietoa kissojen raakaruokinnasta – Dali the adventure cat Tags: hampaiden pesukissan hammasharjakissan hammastahnakissan hampaatkissan hampaiden […]

  2. […] Kissan laihdutus – Rahula.fi Kissaan ylipaino – Agria.fi Lihava kissa ja laihdutus – Koirakissaklinikka.fi Kissan raakaruokinta – Dali The Adventurecat […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *