Kissa asiaa

Kissojen valokuvaus voi olla hauskaa

Kissojen valokuvaus

Kissojen valokuvaus voi olla hyvinkin haastavaa, etenkin silloin kun halutaan muutakin kuvia kun paikallaan nukkuvia karvakasoja. Joskus kissa voidaan opettaa istumaan paikallaan käskystä, mutta useinkaan kissan kärsivällisyys paikallaan odottamiseen ei ole se parhain mahdollinen.

Kissojen valokuvaus vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa, mutta se on myös hyvin palkitsevaa. Kun yksi kymmenestä kuvasta onnistuu tai saat vahingossa todella hyvän tilannekuvan, onnistumisen tunne on taattu. Se myös antaa lisää ulottuvuuksia esimerkiksi huiskuleikkeihin, eli samalla kun kissasi saa aktivointia voit itse toteuttaa luovuuttasi kameran kanssa.

Mustien ja tummien kissojen valokuvaus on jo ihan oma haasteensa, mutta onneksi siihenkin on keinonsa ja taustalla on silloin paljon enemmän merkitystä. Pyysimme eläinkuvaaja Anni Naamankaa kertomaan meille enemmän kissojen valokuvaukseen liittyviä vinkkejä:

Kissojen valokuvaus

Kissojen valokuvaus


Minua pyydettiin kirjoittamaan juttu kissojen valokuvauksesta ja tietenkin otin mielelläni haasteen vastaan!

Jotta saisit otettua kissasta hyviä kuvia, kannattaa tutustua sen tapoihin, liikkeisiin ja luonteeseen. Kissaa kannattaa kuvata silloin kun se on hyvällä tuulella. Ensimmäiseksi kannattaa tutustua omaan kameraan, kameran käytön opettelu on kaiken perusta.


Kannattaa kuvata paljon ja pitää kamera aina lähettyvillä, jotta se on aina valmiina hyvien kuvaustilanteiden tullessa vastaan. Kannattaa myös kokeilla kamerasta löytyviä kuvaustiloja eikä käyttää aina tuttuja ja
turvallisia kameran perusasetuksia. Kameran manuaali asetuksiin kannattaa myös tutustua ja kokeilla niitä rohkeasti, mikäli sellaiset asetukset kamerasta löytyy.

Kissojen valokuvaaminen voi olla haastavaa

Kissan valokuvaus


Kissojen valokuvaamisessa on omat haasteensa, sillä yleensä ne ei tee niin kuin sinä haluat, vaan mukana pitää olla rutkasti mielikuvitusta. Kissojen motivoimiseen voi ottaa erilaisia maistuvia herkkuja ja leluja. Omat kissani ovat todella herkkusuita ja motivoituvat ruoalla mikä helpottaa todella paljon kuvaamisessa.


Kissojen kuvaus onnistuu yksin, mutta mikäli apukäsiä on tarjolla, niitä kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi kaveri voi pitää valokuvaajan takana heiluvaa lelua tai jotakin mikä pitää kissan mielenkiinnon kameran
suunnassa. Myös jos action-kuvaus kiinnostaa, tulee varmasti kissasta hauskoja kuvia sen leikkiessä esimerkiksi huiskulelulla. Olisi hauskaa myös opettaa kissaa hyppäämään esteitä ja ottaa hyppykuvia.


Valoon kannattaa panostaa ja katsoa myös vähän mitä ympärillä on, kun aloittaa kuvaamisen. Esimerkiksi kaikki turha kannattaa poistaa kuvaus alueelta, se helpottaa selkeästi, kun ei tarvitse alkaa editoimaan turhia asioita pois. Mikäli kuvaat kissaa sisätiloissa, kannattaa kuvata ikkunan läheisyydessä, että valoa riittää enemmän. Myös mahdollisimman isolla aukolla kuvaaminen tuo mukavasti blurria taustaan, mikä luo ihanan pehmeän taustan kuville.

Mustien ja tummien kissojen kuvaaminen on oma haasteensa

Kissojen valokuvaus


Mustien ja tummien kissojen kuvaaminen on haastavaa, mutta kuvaa voi avata jälkikäsittelyssä ja editoida kissasta esiin varjoja ja silmät. Suorassa auringonvalossa ei kannata kuvata vaan sommittele aurinko esim. Puun tai jonkin esineen taakse, mistä se vähän kurkistaa. Vastavalo kuvissa on ihanat värit ja tunnelma.


Tsemppiä kuvauksiin ja paljon kärsivällisyyttä ja huumoria mukaan!

Anni Naamanka

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *