Kissan hyvinvointi kissan kanssa ulkoilu

Kissan kylmänsietokyky vaihtelee paljon

Kissan kylmänsietokyky

Kissan kylmänsietokyky vaihtelee muun muassa rodun, luonteen, aluskarvan ja iän takia. Kissan talviulkoilu on siis monien asioiden summa. Monilla kissoilla on aluskarva, joka lisääntyy ilmojen viilentyessä ja auttaa näin kissaa pärjäämään ulkona pakkasilla, mutta se ei yleensä riitä ja kissan onkin syytä päästä lämmittelemään sisätiloihin silloin kuin niin haluaa.

Kissan kylmänsietokyky riippuu hyvin monista asioista. On hyvä muistaa myös se, että kissa joka on sietänyt nuorena kylmiä kelejä, ei välttämättä vanhana siedä kylmyyttä samalla tavalla.

Useat kissat saattavat haluta päästä ulkoilemaan myös talvella, mutta usealle se tarkoittaa muutaman minuutin happihyppelyä ja halua takaisin lämpimään. Vapaana ulkoilevilla kissoilla ei välttämättä ole tätä mahdollisuutta ja ne saattavat hakeutua lämpimään melko vaarallisiin paikkoihin, kuten autojen renkaiden päälle.

Voiko kissa siis ulkoilla talvella?

Kissan kylmänsietokyky

Kissa voi ulkoilla talvellakin, jos se kuuluu rotuihin joille kasvaa alusvilla. Ilman alusvillaa kissa on todella kylmänarka ja kovimmilla pakkasilla ei lämpimät vaatteet auta. Kissoille voi toki pukea lämpimämpää päälle ja viettää lyhyempiä aikoja ulkona, mutta on hyvä muistaa että pahimmilla pakkasilla jäätyvät korvat ja häntä helpoiten.

Vapaasti ulkoilevien kissojen on myös hyvin tärkeää saada mahdollisuus sisätiloihin aina niin halutessaan, koska mikään rotu ei kestä pahimpia pakkasia yhtäjaksoisesti kovin kauaa. Useana vuotena julkaistaan artikkeleita ulkoa löytyneistä kissoista, joiden korvat ja hännän pää ovat jäätyneet kuolioon. Myös anturat ja nenänpää on alttiita kylmälle.

Jos kissan on saanut paleltumia, lämmitys tulee pitää tasaisena, ei ikinä liian kuumalla. Ulkona aikaa viettävä kissa myös kuluttaa enemmän energiaa, joten sen ruokinnasta tulee pitää huolta.

Hylätyt kissat vaarassa talvella

Etenkin hylätyt kissat, joita Suomesta löytyy edelleen tuhottoman paljon, ovat vaarassa talvisin. Tästä syystä on aina hyvä kiinnittää huomiota talvella yksin ulkoilevaan kissaan, joka ei ole tuttu asuinalueellasi ja hakea sille apua. Koska kissan kylmänsietokyky ei ole riittävä talven pakkasille ja pitkään oleskeluun ulkona.

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *