Kissa asiaa

Lemmikkihoitola tarjoaa vaihtoehdon lomasi ajaksi.

Lemmikkihoitola

Lemmikkihoitola kissanpäivät on lemmikkihoitola, jossa kissastasi huolehditaan muutamasta tunnista, usempaan kuukauteen. Lemmikkihoitola painottaakin, että olisi hyvä käydä tutustumassa hoitolaan lemmikkisi kanssa, ennen hoitojakson alkua. Näin varmistetaan se, että molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä, kissaasi unohtamatta.

Tämän päivän artikkeli on siis kissamummo Tiina Korhosen käsialaa ja hän onkin Lemmikkihoitola kissanpäivät yrityksen omistaja. yritys hoitaa kissoja, kaneja ja pienjyrsijöitä Helsingin Pajamäessä.

Koska hoitolat voivat olla osalle ihmisiä vieraita paikkoja, eikä olla oikein varmoja mitä tämä kissalle tarkoittaa, on hyvä ottaa niistä selvää. Kuitenkin hyvin usealle saattaa tulla elämässä tilanne, kun hoitopaikkoja ei oikein löydy, mutta äkillinen tarve olisi suuri. Jopa silloin, kun kissa normaalisti seikkailee mukana reissuilla.

LEMMIKKIHOITOLA
KISSANPÄIVÄT ESITTÄYTYY

Lemmikkihoitola

Lemmikkihoitolat on monille ihmisille verrattain vieraita paikkoja. Lemmikkihoitoloita/-hotelleja on melko paljon ja niiden palvelut ja toimintaperiaatteet vaihtelevat hyvinkin paljon mikä mahdollistaa sen, että asiakas voi valita juuri itselleen ja rakkaalle lemmikilleen sopivan paikan. Onkin suositeltavaa tutustua hoitopaikkaan etukäteen, jotta ei tule yllätyksiä tai pettymyksiä. Tässä artikkelissa kutsun teidät tutustumaan Lemmikkihoitola Kissanpäiviin, joka toimii Helsingin Pajamäessä aivan Talin ja Pitäjänmäen kupeessa erinomaisten kulkuyhteyksien päässä.

Perustin Lemmikkihoitola Kissanpäivät vuonna 2017 päätettyäni toteuttaa yli 20 vuotta kyteneen unelmani. Siirtyminen pois pörssiyhtiön palveluksesta liittyi myös siihen, että olin vuonna 2008 pahassa auto-onnettomuudessa kahden kissani kanssa. Selvisimme kuin ihmeen kaupalla
hengissä, mutta vammauduimme kaikki kolme lopuksi ikäämme eikä jatkuvien kipujen kanssa työskentely ympäristössä, jossa ei voi päättää omasta rytmistään, tuntunut enää järkevältä.

Traumatisoituneiden, vammautuneiden kissojeni hoito 24/7 usean vuoden ajan opetti ja opettaa edelleen käytännön asioita, joita ei kirjoista ja kansista voi oppia. Ja vaikka olen touhunnut kissojen muiden karvanassujen kanssa yli 40 vuotta, olen oppinut henkisen hyvinvoinnin merkityksestä kivunhallinnassa äärettömän paljon ja saanut tukea havaintoihini mm. eläinten käyttäytymispsykologian opinnoistani. Voin muuten todeta kokemuksella, että samat asiat pätee myös ihmisten kipukokemuksiin.

Tässä välissä on syytä mainita, että toinen onnettomuudessa mukana olleista kissoistani eli vielä 9 onnellista vuotta onnettomuuden jälkeen kunnes syöpä vei voiton. Suureksi riemukseni toinen kaveruksista on edelleen ilonani. 26-vuotias Jylppy-kolli toimii Kissanpäivien laaduntarkkailutiimin pomona testaten mm. uusia hoitolaan hankittavia leluja. Hänellä on apulaisena Helsingin eläinsuojeluyhdistyksestä meille aikoinaan kotiutunut 12-vuotias tyttöystävä, Putte.

Mikä on Lemmikkihoitola Kissanpäivät?

Lemmikkihoitola

Lemmikkihoitola Kissanpäivät on kissojen, kanien ja pienjyrsijöiden hoitoon erikoistunut lemmikkihotelli. Kissanpäivien parisataa neliötä jakaantuu kolmeen osaan. Kattilan asukkailla on käytössään Mummola ja Pappala, joissa nöpönenut saa ulkoilla päivittäin. Pupulan nimestä voi puolestaan päätellä, että se on kissoilta kiellettyä aluetta, jossa pompottelee pupuja ja pienempiä kavereita. Joskus siellä seikkailee esim. afrikkalaisia kääpiösiilejä. Yhteisenä nimittäjänä vieraillemme on, että he ovat hiljaisia kavereita, koska toimimme asuinkerrostalon kivijalassa.


Mitä täällä sitten tehdään? Pähkinänkuoressa voisi sanoa, että tarjoamme lemmikeille kodinomaisen turvallisen hoitopaikan täydellä palvelulla turvallisten, osaavien ihmisten valvonnassa. Majoituksen hintaan sisältyy mm. ruoat, kuivikkeet, astiat ja paljon hellyyttä ja huolenpitoa Kissamummolta ja apulaisilta.

Hoitolassa on yhteensä 24 huonetta, joiden suunnitteluvaiheessa sparrailtiin eläinsuojeluviranomaisten ja eläinlääkäreiden kanssa. Huoneet ylittää reippaasti Valtioneuvoston suositukset eläintilojen minimikoosta. Jokainen huone onkin yli 2 metriä korkea tarjoten paljon kiipeily- ja piilopaikkoja. Rakennusmateriaaleina on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Poikkeuksena jokaisessa huoneessa olevat lasiovet, jotka mahdollistavat sen että karvanassut voivat seurata turvallisesti kavereiden touhuja.


Ketkä käyttävät lemmikkihoitolaamme?

Kissahoitola


Suurin osa asiakkaistamme on loma- tai työmatkalle lähtevien ihmisten lemmikkejä. Lyhyimmillään hoito kestää muutaman tunnin ja pisimmillään useita kuukausia. Jotkut ihanista tassukkaista asiakkaistamme käy täällä päivähoidossa huvittelemassa ja hakemassa vaihtelua arkirutiineihin esimerkiksi silloin kun omistajalla on tiedossa pitkiä työpäiviä eikä ehdi olla lemmikkinsä kanssa riittävästi.

Syitä hoidon tarpeelle on toki paljon muitakin. Joskus omistaja on joutunut sairaalahoitoon, eikä voi huolehtia lemmikistään. Korona-aikaan useille vanhuksille tai liikuntarajoitteisille tuli haasteita lemmikinhoidossa, koska omaiset eivät saaneet käydä kylässä auttamassa, kuten siihen asti oli toimittu. Joskus haasteita aiheuttaa vaikkapa remontti tai tuholaismyrkytys. Joskus taas hoitotarvetta aiheuttaa juhlat tai hautajaiset joihin osallistuu kaikki läheiset, jotka yleensä on hoitaneet lemmikkiä omistajan ollessa estynyt.

Tarpeen syntyessä kannattaa soittaa ja kysyä vaihtoehdoista jotta löydetään järkevä hoitokokonaisuus tai riittäisikö pelkät kotikäynnit. Teemme siis myös kotikäyntejä lähialueella silloin kun hoitolan työtilanne sen sallii. Ja vaikka hoitolaamme pääsee helposti julkisilla, hoidamme tarvittaessa myös kuljetukset lähialueella.

Vaikka toimimme täällä pääkaupunkiseudulla, asiakkaamme tulevat tänne eri puolelta Suomea. Kauimmaiset pupu- ja kissa-asiakkaamme käyvät täällä useamman sadan kilometrin päästä.


Lemmikkihoitolan päivärutiineja

Lemmikkihoitola

Jokainen asukkaamme pääsee päivittäin omasta huoneestaan touhuamaan Mummolan ja Pappalan puolelle jossa niitä leikittää Kissamummon lisäksi koulutetut eläintenhoitajat. Onkin tärkeää, että asukkaamme kokevat ympäristön turvalliseksi koska kissalle on aina jollain tasolla stressaavaa poistua omalta tutulta reviiriltään – erityisesti vieraaseen paikkaan, jossa on vieraita ihmisiä ja vieraita kissoja.


Käytämme paljon aikaa luottamuksen ja turvallisuudentunteen synnyttämiseksi. Jotkut kissat on erittäin uteliaita ja rohkeita ja kotiutuvat nopeasti kun taas toinen ääripää voi olla suunnattoman pelokkaita yksilöitä joiden luottamuksen voittaminen voi ottaa useita käyntejä. Emme koskaan hoputa kissoja vaan luottamuksen luomisessa mennään aina kissan ehdoilla.

Suurin osa asiakkaistamme on kuitenkin tavallisia kotona viihtyviä, ihmisrakkaita kissoja joiden kanssa suurin haaste on siinä että mitä ruokaa tänään syötäisiin ja mikä leikki on tänään hauskinta.


Ruokinta ja muut toimenpiteet

Lemmikkihoitola


Lemmikkihoitola Kissanpäivillä ruokinta suoritetaan asiakkaan kanssa sovitulla tavalla ja rytmillä. Pyrimme noudattamaan samoja käytäntöjä kuin kotona, jotta minimoidaan ruokailuun liittyvää stressiä. Monesti ruokintaan liittyy myös lääkintää tai kaverusten syömisen seuraaminen jotta kukaan ei jää ilman ruokaa tai syö liikaa. Monesti hoitolakäynnillä leikataan myös kynnet.


Kissanpäivillä pidetään tiukasti kiinni tilojen siisteydestä ja siksi kisujen omat huoneet siivotaan vähintään kaksi kertaa päivässä. Yleisiä tiloja siivotaan myös päivittäin. Kun vieraamme lähtevät takaisin kotiin, niiden huoneet siivotaan perusteellisesti seuraavaa vierasta varten.


Mitä tulee ottaa huomioon lemmikkiä hoitoon tuotaessa

Lemmikkihoitola

Kutsumme uudet potentiaaliset asiakkaat tutustumaan tiloihin etukäteen. Monille on äärimmäisen tärkeää nähdä hoitopaikka ja tavata ihminen joka vastaa rakkaan lemmikin hyvinvoinnista hoitojakson aikana. Tutustumiskäynnillä saa hyvän kuvan lemmikkihoitolan tiloista ja toiminnasta ja voi kysellä rauhassa mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tutustumassa voi käydä myös oman lemmikin kanssa. Tapaamisiin sovitaan aina erillinen aika Kissamummon kanssa.


Kissat ovat lähtökohtaisesti arkoja eläimiä ja stressaantuvat tilanteista joissa ne joutuvat pois omalta reviiriltään. Hoitopaikassa edessä on vieras ympäristö, alkuun vieraita ihmisiä ja vieraita lajikumppaneita. Arka kissa saattaa jännittää alkuun uutta paikkaa. On hyvä huomioida, että erityisesti aralla kissalla voi mennä vatsa sekaisin vieraassa ympäristössä tai tutun ruoan vaihtuessa toiseen. Omat ruoat saattavat auttaa tällaisessa tilanteessa.

Suosittelemme kaikille asiakkaillemme, että kissalle on hyvä ottaa mukaan jotain tuttua kotoa. Tällaista voi olla esimerkiksi oma viltti, leluja tai vaikkapa omistajan pesemätön tyynyliina tai T-paita. Tuttu tuoksu luo kissalle vieraassa ympäristössä turvallisuuden tunnetta. Usein oma
kuljetuskoppa jää myös huoneeseen, jolloin siitä tulee yksi turvallinen, tutunhajuinen piilopaikka josta on hyvä vakoilla muiden touhuja.


Joskus vieraamme voi tavata täällä elämänsä kissanaisen tai –miehen ja siitä voi seurata huomattavaa kaipuuta kotiinpaluun jälkeen.


Rokotukset ja muuta tärkeää

Kissahoitola

Lemmikkihoitola Kissanpäivät edellyttää kissavierailtaan voimassa olevaa kolmoisrokotetta eli kissarutto- ja kissanuhat. Tarkistamme rokotteen voimassaolon kaikilta asukkailtamme virallisesta dokumentista kuten esim. rokotuskortista tai passista. Suosittelemme myös madottamaan kissan ennen hoitoon tuontia. Näin voimme tarjota turvallisemman ympäristön
ihanille vieraillemme.

Utelemme omistajilta mahdollisimman paljon hoitoon tulevan lemmikin luonteesta ja käytöksestä koska mitä enemmän tiedämme sitä nopeammin saamme pikkuisen kotiutumaan ja tuntemaan olonsa turvalliseksi.


Hoitovaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, koska sesonkiajat kuten esim. joulu, hiihtoloma, juhannus ja kesälomat jne. saattaa täyttyä jopa pari kuukautta ennen ajankohtaa.


Mitä hoitoon Kissanpäivillä kuuluu

Kissahoitola

Perushintoihimme kuuluu astioiden, tekstiilien, kuivikkeiden ym. perusasioiden lisäksi myös hoitolan ruoat. Jos kissalla on erityisruokavalio tai on muuten arka yksilö, on kuitenkin syytä ottaa omat ruoat mukaan.


Lähetämme omistajalle kerran hoitojakson aikana lemmikin tarkemmat kuulumiset kuvan tai videon kera. Lisämaksusta on mahdollisuus saada kuvia päivittäin. Lisämaksusta hoidamme myös mm. kynsien leikkausta. Omistaja voi olla hyvillä mielin reissussa ja me keskitymme siihen, että karvanassut viihtyy ja niillä on kivaa.

Tervetuloa tutustumaan!

Lemmikkihoitola Kissanpäivät
Poutamäentie 7E, 00360 Helsinki
tiina@lemmikkipaivat.fi
+358 40 673 0040

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *