Kissan hyvinvointi

Kissan aktivointi parvekkeella

Kissan aktivointi parvekkeella

Kissan aktivointi parvekkeella on erityisesti kaupungissa hyödyllistä, jos halutaan antaa sille lisää aktivointia helpolla tavalla. Ja vielä hyödyllisempää se tietysti on silloin, kun lähimpään metsään on pitkä matka tai kissa ei muuten pääse nauttimaan ulkoilusta niin usein. Mutta ei se tunnin ulkoilu koko päivän aktivointia yleensä kata, joten se on hyödyllistä kaikille joilla siihen on mahdollisuus, mutta ei ole omaa pihaa mihin rakentaa kissalle omaa aitausta.

Kissan aktivointi parvekkeella on aihe josta pyysin ihanan Anun, Jaska kissan omistajan kertomaan meille. Mitä kaikkea kissan aktivointi parvekkeella voi tarkoittaa ja kuinka ihanan yksinkertaisesti sen voidaan toteuttaa?

Lasitettu parveke on meidän Jaskan Hoploppi

Minulle saapui toukokuusssa tämä ihana Venäjäsininen kissapentu, jonka nimesin Jaskaksi. Asumme kahdestaan pikku kaksiossa, Espoossa metsän reunalla. Minulle on tärkeää, että Jaska viihtyy ja että hänellä on virikkeitä tarpeeksi, joten tein meidän lasitetusta parvekkeesta mahdollisimman mukavan ja viihtyisän kissalleni. Parvekeprojektini ei varmaan koskaan täysin valmistu kun ideoita tulee aina lisää. Tärkeimmät ajatukset ja ideat olen nyt onneksi saanut jo toteutettua.

Verkotettu kehikko lasitetulle parvekkeelle

kissan verkotettu parveke

Ensimmäisenä ajatuksenani oli verkottaa lasitettu parveke osittain, jotta Jaska saa haistella metsän tuoksuja, tuuli kulkee kivasti läpi parvekkeen ja parveke pysyy tarpeeksi viileänä. Nikkaroin verkotetut puukehikot, jotka voi nostaa parvekelasien liukuun helposti ja nostaa pois tarpeen vaatiessa.
Verkotettuun kehikkoon tarvitsin sentin paksuista kuusirimaa, puremisen kestävää verkkoa, niittipistoolin, mustaa ulkomaalia ja tietysti Makitan sekä pistosahan. Yksinkertaisuudessaan ruuvasin rimat ruuvveilla kiinni kulmista jättäen 3 senttiä pystyrimaa yli kehikon. Niittipistoolilla verkko kiinni rimaan ja kehikko on valmis. Verkkotetun kehikon saa nopeasti nostettua paikoilleen ja pois.

Catwalk ikkunan alla

Kissan aktivointi parvekkeella

Toisena mieleeni tuli, että pitäähän Jaskan kunnolla ulos nähdä. Ostin pitkän kuusilaudan, porasin ensin kulmaraudat kiinni parvekkeen lasituksen alle alumiiniin ja ruuvasin lopuksi ikkunalaudan kiinni. Lautaa pitkin Jaska tassutteleekin kiipeilypuusta toiseen tai jää tuijottamaan maisemia verkon takaa. Tämä lauta on kyllä meillä suuren suosion saanut.

Vihreyttä ja vehreyttä

kissanruoho

Vihreyttä parvekkeelle saimme kissanruoholla sekä yrteillä. Viljanoraat auttaa normaalin ruoansulatuksen toimintaa ja niitä meillä napostellaankin joka päivä. Yrttejä meillä kasvaa Basilikaa, Minttua, Rosmariinia ja Timjamia Nämä Jaska kuitenkin on jättänyt rauhassa kasvamaan. Parvekekasveissa kannattaa tarkistaa, mitkä kasvit tai kukat on kissalle myrkyllisiä.
Listauksia löytyy netistä esimerkiksi täältä: https://fi.care.com/verkkolehti/elaimet/25-kissalle-myrkyllista-kasvia/

Ikkunapedit loikoilupaikkoina

Kissan aktivointi parvekkeella

Ikkunapedit on meillä super suosittuja ja mahdollistaa loistavasti korkealle sijoitettavat loikoilupaikat lasitetulla parvekkeella. Ikkunapedin enimmäiskuorma on 12 kg, siinä on purunkestävä teräslanka ja päällyksen voi pestä. Meillä nämä pedit ovat kestäneen kovassakin temmellyksessä hyvin paikoillaan.
Ikkunapedin kiinnitys kannattaa tehdä niin, että kostuttaa imukupin, painaa kupin lasia vasten niin, että kuppiin syntyy alipaine. Kannattaa odottaa että suurin kosteus haihtuu ja vielä kunnolla tarkistaa, että peti on tukevasti kiinni.

Jaskan oma loota

Kissan aktivointi parvekkeella

Pakkohan se nyt oli myös nimikkolaatikkokin Jaskalle pesäksi tuunata. Tässä laatikossa on lampaantalja tuomassa lämpöä syksyn iltoihin ja siitä on hyvä vahtia ulko-ovea ja naapureiden menoja.
Koivunrimasta tehdyn laatikon maalasin samalla maalilla kuin muutkin puuosat parvekkeella. Etsin haluamani fontin netistä, piirsin ääriviivat paperille tietokoneen ruudulta ja leikkasin sapluunan kirurginveitsellä. Öljyväreistä sekotin sopivan värin ja maalasin nimen laatikkoon. Laatikon ruuvasin samoilla kulmaraudoilla parvekkeen lasituksen alle.

Hengailua ja villiä menoa

Onnellinen kissa

Meidän lasitettuparveke on kovassa käytössä. Kesällä ovi on aina auki yöt ja päivät. Päivällä siellä vahditaan naapureita ja otetaan tirsat. Illalla parvekkeella jahdataan sulkalelua, laseria tai palloa. Kiipeilypuu ja kiipeilytolppa saavat kyytiä, kun on iltavillijuoksun aika.
On hyvä kuitenkin muistaa, että kissoja on kovin erilaisia. Jaska ei verkoissa kiipeile ja tämä on meille oikein toimiva ratkaisu. Jykevämmän verkkokehikosta saa esimerkiksi sinkityllä verkolla.

Näihin tunnelmiin

kissa ja parveke

Toivotamme Jaskan kanssa kaikille teille oikein mukavaa syksyä! Iloitkaa ja leikkikää ja nauttikaa näistä upeista keleistä valjastelemalla ja partsilla pötköttelemällä. Jaskan Instagramista löytyy paljon kuvia ulkoilusta ja kaiken maailman toilailuista. Tervetuloa seuraamaan Jaskaa Instaan !
Näihin kuviin ja tunnelmiin.
Anu & Jaska

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *