Kissan hyvinvointi

Kissan kotiapteekki ja sen sisältö

kissan kotiapteekki

Kissan kotiapteekki, mitä se voisi sisältää? Koska aina voi sattua ja tapahtua, on varmasti hyvä koota pieni kotiapteekki kotiin? Tämä on aihe josta saimme toiveen, mutta pakko myöntää etten ollut ajatellut sitä sen kummemmin itsekään koskaan. Mutta tietysti jos meillä on itsellemme tapaturman varalta pieni kotiapteekki, miksi ei kissan kotiapteekki olisi yhtä tärkeä? Tästä sain syyn kartoittaa mitä se voisi käytännössä sisältää?

Kissat voivat silloin tällöin saada haavoja ja vammoja, niin sisällä kuin ulkonakin. Kiipeäminen ei onnistunutkaan toivotun mukaan tai laskeutuminen oli mitoitettu aivan väärin (kyllä, kissat ovat täydellisiä kiipeäjiä, mutta siltikin voi sattua ja tapahtua). Entäs jos toinen eläin käy päälle tai jotain sopimatonta syötävää on vahingossa eksynyt karvapallosi suuhun? Vaaratilanteita on siis olemassa ja ehdottomasti yksi hyvä vakuutus on lemmikkieläin vakuutus kissallesi. Näitä on tarjolla useampia eri korvauksin ja eri hinnoin (näistä voisi tehdä oman artikkelinsa). Näin vältyt siltä että jos jotain isompaa tapahtuu, et pysty maksamaan tai et ole aivan vararikossa jos näin käy. Koska esimerkiksi jos koira kävisi kissasi päälle, voisi vahingot olla sitä luokkaa että hoitoihin joutuisi käyttämään lähes 3000 euroa. peloittelua, mutta tiedän tapauksen jossa näin on käynyt. Sekä suosittelen aina varmistamaan eläinlääkäriltä hoito-ohjeet, ilman että omin päin tekee liikoja, tai luottaa siihen että asia on hoidettu jo kotona omalla kotiapteekilla.

No mutta entäs se kissan kotiapteekki?

Saippuoita, käsipyyhkeitä yms en luettele listassa, koska oletan niiden kuuluvan jokaisen kotielämään. Ehkä seuraavat tuotteet voisivat olla täydellisiä siihen:

 • Kertakäyttöhanskoja (itseä ja lemmikkiä varten hygieeninen puoli)
 • Peräsuolikuumemittari (normaalilämpö kissalla 38-39 astetta, tosin jos epäilet kuumetta on muutenkin aika mennä eläinlääkärille)
 • Keittosuolaiuos (haavojen ja silmien huuhtelemiseen)
 • Mieto desinfiointiaine (käytetään desinfiointiin)
 • Hunaja- tai pihkapohjainen haavasalva (voidaan käyttää pienten haavoen ja naarmujen hoidossa luonnollisesti)
 • Steriilejä taitoksia (käytetään haavoihin ennen sidettä)
 • Sideharso (käytetään siteenä)
 • Elastista sidettä (mahdollisesti päällimmäisenä kerroksena tai painesiteenä vertavuotavassa haavassa)
 • Sakset
 • Pinsetit
 • Punkkipihdit
 • Punkkipihdit
 • Kynsisakset
 • Kauluri (Jos pitää estää mahdollisen haavan yms. nuoleminen)
 • Eläinlääkärin yhteystiedot (Etenkin myös sen päivystävän eläinlääkärin tiedot hätätapauksia varten)
 • Kissanhoitokortti (Jos itse sairastut, kortissa kerrotaan mahdollisten hoitajien nimet ja puhelinnumerot. Säilytä lompakossasi näkyvillä ja kodissa näkyvillä, esim kotiovella)

Listassa on yllättävän paljon tavaraa ja näitä löysin muutamista sivustoista suositeltavan, mutta kaikille ei varmasti tule toivottavasti tarvetta, vaan ovat hätäapuna kaapissa. Vaikka alussa karsastin ajatusta kuumemittarista, koska jos kissa on muutenkin apaattinen, kuuluisi se viedä ensimmäisenä eläinlääkärille, on se ehkä pahimmassa avussa tärkeää tietoa jos aikoja ei saa varattua samalle päivälle. Näin tietäisi suunnata ensiapuun?

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *