Kissa asiaa

Kissanpäivät, miten niitä voisi viettää?

kissanpäivät

kissanpäivät ovat niin kissan laatuaikaa, jolloin saadaan nauttia elämän pienistä iloista. Miten Eversti Suki Suikkanen niitä viettää?

Tällä kertaa artikkeli on huumori pohjainen kirjoitus Eversti Suki Suikkasesta, joka viettää kissanpäiviä palvelijansa kanssa. Eversti Suki ulkoilee valjaissa, veneilee ja auttaa arjen touhuissa. Mikä sen mukavampaa kun auttaa katiskojen kanssa, kun tietää saavansa tuoretta kalaa?

Kissanpäivät voivat tarkoittaa kaikille kissoille eri asioita, mutta tänään kissanpäivät ovat Eversti Sukin omia kissanpäiviä.

annetaan siis Sukin palvelijalle Karille kirjoitus kynä käteen ja nostetaan hymy kasvoille, hieman erilaisen kirjoituksen parissa!

Eversti Suki Suikkasen touhukkaat kissanpäivät

Miauu eli tervehdys kaikille! Minä olen Suomen itäisen kissapuolustusalueen komentaja eversti Suki Suikkanen. Nyt moni heti alkuun ihmettelee, että kuinka kissa voi olla eversti ja komentaja!? Niin se vain on. Olen pomo kissa ja komennossani ovat kaikki kaksi, kolme ja nelijalkaiset. Voisin olla kenraalikin, mutta tiedättehän, että kentsut ovat paperin pyörittäjiä esikunnassa, mutta eversteillä on valtaa ja toimintaa.

kissanpäivät
Tässä kuvassa eversti Suikkasen virallinen asento.

Puuhastelua kaupungissa …

Toimintaahan minulla riittääkin. Olen 7 vuotias maatiaiskissa, punatabby (maasto) kuvioltani. Asun kaupungissa Itä-Suomessa Varkaudessa. Minua kutsutaan nimellä Suki, mutta ymmärrän myös Suikkanen nimen. Olen pienestä pitäen oppinut ja tottunut kulkemaan valjaissa. Ulkoilutan
palvelijaani pari kertaa päivässä. Kävely retkillämme osuukin matkan varrelle usein tuttuja, joiden kanssa vaihdamme kuulumisia.

kissa kohtaa koiran
Suki ja Roki vaihtavat kuulumisia lenkin lomassa.

Toki ulkoilumme ei ole useinkaan pelkkää kävelyä, vaan saan rauhassa haistella ja tutkiskella paikkoja. Kun havaitsen hiirulaisen, niin väijyn sitä ja lopulta pyydystän sen. Tämä vaatii myös palvelijaltani kärsivällisyyttä. Yleensä en syö hiirulaista, leikin sillä vain ja tyydytän näin saalistusviettini.

kissanpäivät
Suki ja saalis.

Kotimme läheisyydessä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet, vaikka asummekin lähellä kaupungin keskustaa. On mm. puistometsiä ja rantoja, missä voi kaikessa rauhassa tutkiskella paikkoja, kiipeillä, väijyä ja saalistaa hiiriä. Joskus kuitenkin vaihtelun vuoksi saatamme vierailla eri kaupungin osissa ulkoilemassa.

kissanpäivät
Suki tarkastuskäynnillä ”Navitas bulevardilla”

Pitemmät matkat paikasta toiseen liikumme tietenkin autolla. Tykkään autoilusta jos saan olla autossa vapaasti. Kuljetusboxia inhoan. Kerran poliisisetä pysäytti meidät puhallustestiin. Poliisisetä totesi että ”lemmikit tulisi olla kuljetuslaatikossa”. Kuultuaan että kyydissä onkin eversti Suikkanen, poliisisetä veti kättä lippaan ja toivotti hyvää matkaa.

autoileva kissa
Suki kartanlukijana.

Tykkään autoista hirmuisesti ja tutkiskelen aina tuttavienkin autot suurella mielenkiinnolla ”katsastuskissan ominaisuudessa”. Autojen puskureissa ja penkeissä on mielenkiintoisia hajuja ja autosta löytyy myös kivoja piiloja, siksi varmaankin tykkään autoista.

kissanpäivät
Suki ”katsastuskissana”.

… ja saaressa mökillä.

Meillä on kesämökki saaressa. Saari on pieni ja siellä ei ole muita asukkaita, siksi saan olla saaressamme vapaana ilman valjaita. Metsästän siellä hiirulaisia. Tipuja en saa kiinni (onneksi, palvelijan huom.), vaan tyydyn ”jäkättämään” niille. Mökillä tykkään myös veneillä. Omilla facebook- sivuillani esiinnyn hirmuisena hurjastelijana, mutta todellisuudessa tykkään enemmän rauhallisesta menosta soutelemalla.

kissan kanssa veneellä
Suki souturetkellä

Katiskat käymme kokemassa hiukan pitemmän matkan päästä ja sinne ajamme hiljalleen moottoriveneellä. Olen veneessä ja moottorissa rauhallinen ja seuraan kiinnostuneena maisemien vaihtumista. Tulen omaehtoisesti veneeseen ja minulla ei ole aikomustakaan hypätä järveen.

kissan kanssa veneellä
Suki katiskoja kokemassa

Katiskassa on usein hirmuisia kaloja ja jopa rapuja. Niitä voi toki syödäkin mutta leikkiminen sopii vallan mainiosti everstin arvoiselle kissalle.

kissanpäivät
cof
kissanpäivät
Suki ja kalasaaliit.

Tällaisia kissanpäiviä minä vietän. Olen oppinut kulkemaan pienestä pitäen palvelijani mukana vaikka millaisissa paikoissa. Näin olen saanut paljon virikkeitä ja olen kehittynyt rohkeaksi ja sosiaaliseksi. Voin suositella, että muidenkin karvakamujen palvelijoiden kannattaa ottaa jo pienestä pitäen kissa mukaan päivän pikku askareisiin, matkoille ja retkille. Tällä tavoin meistä kissoista kasvaa rohkeita ja sosiaalisia kavereita ja vietämme virikkeellisiä kissanpäiviä. Eversti Suikkasen touhuja voit seurata Facebookissa @SuikkanenKissa


Terveisin
Kari (keittiövääpeli), eversti Suikkasen palvelija.

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

(1) Kommentti

  1. […] Taika Instagramissa Vanhempi hyvänmielen artikkeli, kissanpäivien viettämisestä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *