kissan kanssa ulkoilu

kissan ulkoilu valjaissa, seikkailukissa Sasu

kissan ulkoilu valjaissa

kissan ulkoilu valjaissa on aihe josta ei voi liiaksi koskaan kirjoittaa, koska se tuntuu ihmetyttävän niin monia vastaantulijoita. Miten Sasun omistaja on opettanut kissansa seikkailijaksi?

Miten taas yksi ihminen on opettanut kissan ulkoilun makuun, erilaisiin tilanteisiin ja saanut koulutettua yhden seikkailija kissan Suomeen lisää?

kissan ulkoilu valjaissa on hyvää aktivointia, annetaan ihanan Sasun omistajalle kirjoitus vuoro tällä kertaa:


Sasu-kissan tie seikkailijaksi

kissan ulkoilu valjaissa


Olin haaveillut omasta kissasta jo pitkään, ennen kuin Sasu saapui meille marraskuussa 2019. Tällöin elämäntilanteeni antoi myöten kissan hankinnalle. Päädyin ottamaan eurooppalaisen lyhytkarvakissan, sillä
olin kuullut rodun sopeutuvaisesta ja ystävällisestä luonteesta sen kuitenkaan olematta liian vilkas tai tungetteleva. Mutkaton luonne oli minulle tärkeä piirre, sillä uusi kissa olisi kerrostalo asuntomme ainut kisu
ja matkustelisi mukanamme ympäri Suomea viikonloppuisin.


Ennen Sasun saapumista olin perehtynyt kissan kouluttamiseen internetin sivustoilla ja kirjallisuudella. Olin päätynyt näkemään kuvia kissoista valjaissaan ja kantorepuissaan. Kuinka loistavalta kissan aktivoinnilta ja
yhteiseltä tekemiseltä se näyttikään! Lisäksi minä ja avomieheni rakastamme ulkoilua, vaellusta ja luontokohteita, joten päätin ryhtyä opettamaan kissalleni ulkoilua valjaissa.


Minulle oli tärkeää, että Sasu tottuisi eri ärsykkeisiin jo pentuna eikä jäisi kovin araksi. Niinpä Sasu opetteli olemaan autossa, kohtaamaan vieraita, käymään eri paikoissa ja olemaan kopassa. Ensimmäinen asia, minkä opetinkin Sasulle, oli kantokoppaan meno. Koppa oli meillä esillä koko ajan ja heittelin sinne namuja ja leluja toistaen sanaa ”koppaan”. Lopulta palkitsinkin jo koppaan menemistä, ja nykyään Sasu itse menee sinne innoissaan valmiiksi lähtiessämme esimerkiksi viikonloppumatkoille.


Kissan kouluttaminen valjaissa ulkoiluun

Kissa ulkoilemassa repussa

Myös vähemmän aktiiviset rodut, kuten eurooppalaiset lyhytkarvakissat, voivat hyvin oppia kulkemaan valjaissa. Meillä valjaisiin totuttelu alkoi muutamia viikkoja sen jälkeen, kun Sasu oli saapunut kotiimme.
Puin Sasulle valjaat päälle, kehuin, annoin namuja ja leikin Sasun kanssa. Näitä lyhyitä totutteluhetkiä toistamalla Sasu oppi olemaan valjaissa sisällä. Lopulta kannoin kissan kantokopassa pihallemme ja totuttelimme Sasu ehdoilla ulkoiluun. Sasu sai ulkoilukerroilla tulla itse ulos kopastaan ja palata koppaan, jos sitä alkoi jännittää.


Muutamien ulkoilukertojen jälkeen aloin ulkoiluttaa Sasua omassa kissarepussaan. Kannoin kissan turvalliselle paikalle repussa, ja avasin repun yläosan. Sasu kurkisteli repustaan ulos, ja kiipesi olkapäälleni
jo ensimmäisellä kerralla. Innokkaasta elehtimisestä ja olkapäälläni liikkumisestä alaspäin aloin tunnistaa, milloin Sasu halusi alas ja kumarruin ja annoin kissan hypätä maahan.


Pikkuhiljaa teimme pidempiä lenkkejä ja menimme eri paikkoihin autolla. Oli mahtavaa huomata, kuinka kävelyt pidentyivät, eikä Sasu hätkähtänyt uusia erikoisiakaan paikkoja. Myös alun pelko kävelijöihin, juoksijoihin, pyöräilijöihin ja autoihin hälveni pienin askelin. Suosittelenkin käymään rauhallisemmilla paikoilla ensin. Vieläkään Sasu ei pidä rullalautailijoista tai väentungoksesta ja usein maastoutuu juoksijoiden tai pyöräilijöiden mennessä ohi.


Valjaissa ulkoiluttaminen

kissan ulkoilu valjaissa


Sasu on kiinnostunut koirista ja välillä yrittää seurata niitä, mutta yleensä maastoutuu niiden mennessä ohi. Koirien haukkuessa tai tullessa liian lähelle Sasu nostaa karvansa kyllä pystyyn ja pahimmillaan mouruaa ja
sähisee. En annakaan Sasun mennä liian lähelle tuntemattomia koiria sekä Sasun että koirien turvallisuuden vuoksi. Koirien suhteen kannattaa olla valpas, sillä olemme törmänneet myös vapaina oleviin yksilöihin. Levottomimpien ja suurempien koirien lähestyessä nostan yleensä Sasun turvaan olalleni.


Ulkoiluttaessa kissaa valjaissa voi nauttia itsekin yhteisestä ajasta kissan kanssa. Sasu rakastaa ulkoilua, ja maukuukin usein päästä mukaan, kun kuljemme ulko-ovesta. Ulkoilutan valjaissa Sasua noin 2 – 4 kertaa viikossa. Kissan kanssa kävely on pikemmin meditatiivista luonnosta ja kissan seurasta nauttimista kuin todellista urheilua, sillä kissa jää ihmettelemään monia asioita ja kulkee omaan tahtiinsa. Toki pidemmillä patikoinneilla Sasu kulkee välillä olkapäillämme ja repussaan.


Kissan ulkoiluttaminen valjaissa antaa kissalle sisältöä ja virikkeitä elämään. Sasu nauttii ulkona eri eläinten bongaamisesta ja ötököiden pyydystämisestä – mehiläisiä ja ampiaisia on kuitenkin syytä varoa. Flexihihnan avulla pystyn säätelemään, mihin Sasu saa ja ei saa mennä. Enimmäkseen Sasu tottelee tätä Flexin pysähdystä ja vaihtaa suuntaa. Eläinten bongaamisen lisäksi Sasu tykkää haistella ympäristön eri tuoksuja,
kiipeillä puihin ja kulkea ”monoraileja” eli esimerkiksi aitoja, kaiteita ja puunrunkoja pitkin.


Lopuksi

kissan ulkoilu valjaissa


Kiitos mielenkiinnostasi kirjoitustani kohtaan! Toivottavasti siitä oli apua, ja siitä sai inspiraatiota kissojen valjaissa ulkoiluttamiseen. Antoisia ulkoiluhetkiä kissasi kanssa! Sasun seikkailuja voi seurata ja vinkkejä
kysyä instagramista @sasuseikkailija .

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *