kissan kanssa ulkoilu

Valjaissa ulkoilevat kissat ovat vallanneet Suomen

ulkoilevat kissat

Valjaissa ulkoilevat kissat eivät ole mikään uusi asia, mutta ne ovat valtaamassa paikkaansa koirien rinnalla? On aika nostaa kissan arvoa!

Kissako seuraisi perässä? Nehän vain syövät ruohoa ja laiskottelevat, älä nyt hulluja puhu… Kyllä kissan kuuluu kulkea vapaana, jos ulos haluaa päästää… Edelleen tulee paljon ihmettelyä, kun kissa tulee valjaissa vastaan metsäpolulla ja niitä on totuttu näkemään enemmän puiston reunalla, norkoilemassa auringossa. Ja sekän ei ole väärin, pääasia että kissa ja omistaja nauttivat!

Onneksi on meitä, jotka haluavat osoittaa että kissasta on moneksi. Ja usein se koko ajan tyytyväisenä nukkuva kissa on passivoitunut, koska ei ole saanut virikettä tarpeeksi. Sekä vapaana, ilman omistajaa seuranaan, kulkeva kissa voi aiheuttaa paljon haittaa. Tuhota toisten istutuksia, puhumattakaan linnuista, tai niille voi sattua isoa vahinkoa itselleen. Olen myös lukenut paljon kissoista, jotka ulkoilevat kissatarhoissa ja vapaasti ulkoilevan kissan pihavierailu on saanut aikaan pitkäaikaista haittaa aikaiseksi.

Nyt äänen, valjaissa ulkoilevien kissojen puolesta, saa ulkoilevat kissat Instagramin pitäjä, jonka tavoitteena on omalla tilillään jakaa Suomalaisten kissojen ulkoilun ilosanomaa ja näin vaikuttaa myös kissan arvoon. Hän kertoo myös ulkoilusta omien kissojensa kanssa :

Seikkailevat kissat turvallisen ulkoilun puolesta

Mäyrä-Kaarlo ja Mauno Muikkunen ovat olleet seikkalukissoja heti ensimmäisestä kesästään lähtien. Kissat saapuivat uuteen kotiinsa luovutusiän ylittäneinä sopivasti toukokuussa ja ensimmäinen yhteinen kesä kului valjaisiin ja ulkoilmaan totutellessa kodin lähipiirissä. Myös kuljetuskopassa autolla matkustamista harjoiteltiin ahkerasti, aluksi ihan pienillä matkoilla.

Kun pohjatyöt tehtiin huolella ovat kissat nyt viisivuotiaina tottuneita ja rauhallisia matkakavereita ja valjaissa ulkoilijoita eikä matkustaminen tai ulkoilu tuota niille ylimääräistä stressiä. Pojat hyppäävät innolla kuljetuskoppaan, kun se otetaan esille ja valjaatkin puetaan mukisematta, ne kun tarkoittavat uutta seikkailua.

Valjaissa ulkoilevat kissat

Turvallisen ulkoilun sanansaattajina

Maunolla ja Mäyrä-Kaarlolla on oma Instagram-tili (@crx_doubletrouble) ja sillä tuhansia seuraajia. Olemme alusta asti halunneet näyttää kuvissa, että karvakaverimme ulkoilevat aina turvallisesti ja vastuullisesti valjaissa narunjatkeen kanssa. Aina kun tarjoutuu tilaisuus kertoa kissoista erilaisissa medioissa, juttelemme kaikkein mieluiten juuri valjastelusta.


Toivomme, että kuvien ja kertomusten avulla inspiroimme muitakin totuttamaan kissan valjaisiin ja ulkoilemaan yhdessä kissan ehdoilla. Seikkaluksi riittää varsinkin alkuun hyvin se, että mennään ovesta ulos ja haistellaan ulkoilmaa omalla pihalla.
Meiltä kysellään usein Instagramissa valjaista ja valjaisiin totuttelusta. Olemme iloisia kaikista kysymyksistä ja pyrimme aina vastaamaan parhaan tietomme mukaan tai ohjaamaan parempien asiantuntijoiden pakeille.

Valjaissa ulkoilevat kissat

Kissan arvo ja omistajan vastuu

Meille seikkailukissojen ulkoilu nimenomaan valjaissa narun päässä on tärkeää niin kissojen turvallisuuden kuin ympäristönkin näkökulmasta. Vapaana liikkuva kissa ei kuulu Suomen luontoon ja se on vaaraksi luonnonvaraisille eläimille erityisesti pesimäaikaan keväällä ja kesällä
kokemattomien linnunpoikasten lähtiessä pesistään. Kissa myös levittää toksoplasmoosia ulosteidensa välityksellä ja merkkailu herättää kiukkua kanssaihmisissä. Yksin ulkoilevalle kissalle suurin vaara lienevätkin ihmiset autoineen ja aseineen.


Kaikki eivät innostu omaan pihapiiriin eksyneestä kissasta ja villiintyneeksi katsottu kissa on lainsuojaton. Monella yksin seikkailevalla kissalla on arpia reviiritappeluista ja paleltumia anturoissa ja korvanpäissä. Kissa kätkee taitavasti kivut ja moni yksin liikkuessa syntynyt vamma jää omistajalta huomaamatta.

ulkoilevat kissat

Ulkoilevat kissat on statement valjastelun puolesta

Vuoden 2020 alussa perustimme Ulkoilevat kissat -tilin Instagramiin (@ulkoilevatkissat) ja Facebookkiin. Kanavien tarkoituksena on juhlistaa ja koota yhteen turvallisesti ja vastuullisesti ulkoilevia seikkailukissoja. Näyttämällä ja jakamalla kuvia ja kokemuksia pieniltä ja isoilta seikkailuilta normalisoimme kaikki yhdessä sitä, että kissaa voi tosiaan ulkoiluttaa hihnassa ihan siinä missä koiraakin.


Ulkoilevat kissat -tilin sanoma on, että kissan pitäisi aina olla rakas ja arvokas perheenjäsen, eikä sitä koskaan saisi lykätä yksin ulos ja sulkea ovea perässä. Ulkoilevat kissat näyttävät, että parhaita ovat turvalliset seikkailut oman narun jatkeen kanssa.

Kissan kanssa ulkoilu

Ulkoilevat kissat: @ulkoilevatkissat
Mäyrä-Kaarlo ja Mauno Muikkunen: @crx_doubletrouble

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

(3) Kommentit

  1. […] hirmupakkaset pipoilla ja töppösillä – Ilta-sanomat Kissan ulkoilu – Rahula Valjaissa ulkoilevat kissat ovat vallanneet Suomen – Dali the adventure cat Tags: kissa ja talvitalviulkoilutalviulkoilu kissan kanssavaljasulkoilu kissan kanssa […]

  2. […] elämää voi seurata IG:sta @hillathehikingcat Vanhempi artikkeli miten valjaissa ulkoilevat kissat valtaavat Suomen Kissan turvallinen ulkoilu – Suomen kissa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *