kissan kanssa vesille

Kissojen kanssa veneellä kesän viettoon?

Kissojen kanssa veneellä

Kissojen kanssa veneellä, mitä se vaatii ja millaista se käytännössä on? Voiko kissa rakastaa uimista ja vesillä oloa? Tästä meille kertoo Pikkuveet ryhmä.

Vierailevana kirjoittajana on ihanan Pikkuveet ryhmän omistaja Marika. Pikkuveet on kahden kissan ja yhden koiran kaveriporukka, jotka veneilevät ja ulkoilevat paljon yhdessä, näitä jos jotain voi kutsua kunnon seikkailijoiksi! Annetaan siis inspiraationa toimia tällä kertaa Pikkuveiden porukka ja vene retket. Koska kissojen kanssa veneellä on ihana suunnata kesän viettoon!

Kissojen kanssa veneellä

Kissojen kanssa veneellä

Laumaani kuuluu kaksi kissaa ja pieni koira, Varpu, Waara ja Villa. Varpu on siperiansiamilainen mix 3-v, Waara on neva masquerade (FeliMau Waara) 2v 10kk ja Villa on chihu-käppänä-villakoira mix 4-v.  Molemmat kissat ovat pitäneet aina vedestä, eivätkä ole välittäneet jos turkit sateessa tai leikeissä kastuu, joten vesi elementtinä ei ole koskaan ollut näille kavereille ongelma. Me aloitimme vesillä liikkuminen sup-lautailusta, josta siirryimme kanootin kyytiin ja siitä luontevasti veneen kanssa vesille.

Kissojen kanssa veneellä

Kissojen kanssa veneellä liikuttaessa on tietenkin huomioitava turvallisuus. Varusteina kaikilla kolmella on pelastusliivit, sekä pitkä liina perässä. Meidän uusimmat liinat ovat räikeän oranssit, joten näen helposti missä kissat liikkuvat. Yleensä nämä kyllä pyörivät niin lähistöllä, että ne näkyvät muutenkin. Veneessä on mukana myös kissojen häkki, johon kaverukset saa tarvittaessa turvaan, jos vaikka saareen tupsahtaa yllättäen ihmisiä, joilla on koira. Lisävarusteina on aina pyyhe, mulahduksia varten, sekä tietysti hieman eväitä.

Kissojen kanssa veneellä

Tärkeää on tietysti se, että kissat eivät pelkää vettä ja osaavat uida. Nämä molemmat ovat mulahdelleet useita kertoja järveen, keikkuessaan sup-laudan ja kanootin laidoilla. Silti molemmat ovat aina tulleet uudestaan kyytiin. Turkki kuivataan pyyhkeellä ja meno jatkuu. Sekä Varpu että Waara halutessaan hyppäävät järveen ja uivat rantaan. Varsinkin nuorempina molemmat loiskauttelivat usein uimaan. Tämä on nyt ensimmäinen kesä kun uiminen on vähän vähentynyt. Ehkä ikä tuo hieman malttia mukaan. Mutta koska mahdollisuus veden varaan joutumiseen on kun liikkuu kissojen kanssa veneellä, on todella tärkeää, että kissat tietävät mitä tehdä, eivätkä panikoidu, jos yhtäkkiä joutuvat uimaan.

Saaressa

kissa mukana saaressa

Yleensä pakkaamme karvakaverit matkaan ja suuntaamme etsimään uusia saaria valloitettavaksi. Emme ajele kissojen kanssa veneellä kovin pitkiä matkoja, maksimissaan puolisen tuntia. Sitten rantaudumme johonkin kivan näköiseen saareen, jossa Varpu, Waara ja Villa saa tutkia paikkoja ja kiipeillä kaatuneissa puissa…myös Villa kiipeilee niissä. Turvallisuussyistä kaikilla kolmella on pelastusliivit myös saaressa päällä. Varsinkin kissat keikkuvat mielellään liukkailla kallioilla. On paljon helpompi onkia uimari ylös kun saa liivien lenksusta nostettua kaverin takaisin kuivalle maalle.

Aikamme touhuiltuaan kissat käyvät yleensä makoilemaan rantakallioille ja nuuskuttamaan järven tuoksuja. Paluumatkalla kaikki kolme ovat yleensä niin väsyneitä, että veneessä on hiljaista. Kaverit makaavat jaloissa puoliunessa.  Joskus jos virtaa vielä riittää, pysähdymme järvelle ja silloin kissat saavat kiipeillä veneessä. Varsinkin Varpu tykkää kiivetä kannelle ja tähyillä maisemia. Waaran lempipaikka on häkin päällä veneessä. Jonkun verran kissoja täytyy ajaessa vahtia, etteivät ne lähde keikkuilemaan reunoille. Liinoilla saa hyvin pidettyä uteliaat kissat aisoissa:)

Kissa ja veneily

Kissojen kanssa veneellä retkeily sujuu hyvin kunhan muistaa edetä rauhassa ja kissojen ehdoilla. Ja tietenkään kissa ei saa pelätä vettä tai venettä.  Kun kissa tuntee olonsa turvalliseksi, rennoksi ja luottaa omistajaansa, retkeily veneellä on mukavaa yhteistä ajanvietettä. Kiire ei sovi yhteen kissojen ja veneilyn kanssa, eikä muutenkaan kissojen kanssa. Täytyy olla aikaa ihmetellä, nuuskutella ja nauttia elämästä.

Meidän seikkailuja voi seurata https://www.facebook.com/pikkuveet/ tai ig @pikkuveet_adventurecats

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *