kissan kanssa vesille

Kissa mukana kajakilla, miten se onnistuu?

Kissa mukana kajakilla

Kissa mukana kajakilla, onko se aivan pähkähullu ajatus? Voiko kissa viihtyä mukana vesillä? Voiko luottaa siihen, että kissa ei hyppää veteen tai panikoiko se veden läheisyyttä? Nehän vihaavat vettä, tai ainakin niin ajatellaan. Tästä Dali on ottanut itse selvää jo nuorena.

Miten siinä kävi ja mitä siitä opimme? Seuraavana lyhyt kertomus siitä, minkälaista on opettaa kissa mukaan vesille.

Kissa mukana kajakilla

Seikkailu kissa vesillä

Vaikka kovin usein emme pääse kajakkeilemaan, on se ollut rentouttavaa ajanvietettä kesäisin. Tästä syystä mietein, koska koiria näkee usein mukana, miten se kissan kanssa onnistuisi. Olin nähnyt Instagramissa kuvia, joissa oli kissa mukana kajakilla. Tai jotka ovat mukana suppailemassa ja jopa kissoja jotka ovat olleet surffaamassa tai uimassa mukana! Tästä se ajatus siis lähti. Kissan mukavuus edellä tietenkin!

Ensimmäisenä päätin kokeilla Dalin kanssa kajakkeilua ja tilasin varalta pelastusliivit. Onhan niihin hyvä tottua, jos joskus pidempiä retkiä pääsisi tekemään. Koska ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu, eivätkä eläimetkään jaksa loputtomiin uida. Kajakissa meno sujui ensin hyvin, mutta Dali päättikin hyvin pian että haluaa toisen omistajansa menopeliin. Ja koska vesi ei ehkä näyttänyt vedeltä, hyppäsi musta kissa veteen. Ajatuksena todennäköisesti kävellä, muutaman metrin päässä lipuvalle kajakille. Hieman oli arvioitu tuo mahdollisuus väärin.

Onneksi pelastusliiveissä on nostokahva, josta kissan sai nopeasti takaisin ylös. Tässä kohtaa huomasimme, että liivit ovat aivan liian isot ja ne olivat sujahtaneet kaulalta vyötärölle. Kannattaa tosiaan ostaa napakat liivit, etenkin kaulan osuudelta. Pieni reppana oli hieman häkeltynyt, mutta onneksi tähän oltiin varauduttu. Pyyhkeen alla märkä kissa sai kuivatella hetken aikaa, kunnes pääsi kajakkiin, mihin oli alussa yrittänyt. Tässä kohtaa ilman liivejä, koska niistä olisi ollut enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tästä Dali oppi, että veteen ei kuulu hyppiä ja matka sujui ongelmitta loppupäivän. Sekä omistajat oppivat että on aika ostaa uudet pelastusliivit, tai ainakin kaventaa vanhoja reilusti, koska kuitenkin niiden hyötysuhde jo pelkästään kissan vedestä nostamisessa on suuri.

Kissa mukana kajakilla
Ensimmäistä kertaa vesillä, kannattaa varautu märkään tunnelmaan. Tästä yleensä kissa oppii mikä ei kannata tehdä, jos ei rakasta muuten uimista.

Kajakki, kanootti tai sup lauta, sillä ei ole väliä

Tämän jälkeen olemme olleet muutamia kertoja kajakilla ja kanootilla ongelmitta. Myö sup laudalla on erittäin helppoa kulkea, sen leveän hengailu osuuden takia.

Uskon että metsä osuus on toki kissalle se mielekkäin osuus, mutta voivat ne viihtyä erinomaisesti mukana myös vesillä. Ainakin Dalista huomaa, ettei se ole oikein moksiskaan mistään tilanteesta, kunhan pääsee mukaan. Olisihan se kotona tylsistyminen Dalin mielestä viho viimeinen vaihtoehto.

Toki lämpimällä ja aurinkoisella säällä on hyvä huomioida, että kissalla on varjoisa paikka tarjolla ja paljon vettä mukana. Etenkin sup laudan kanssa tämän voi toteuttaa erilaisin päivävarjoin tai miniteltoin, kunhan se ei vedä kuumuutta enemmän puoleensa. Parasta toki olisi, että pahimmalla kuumuudella ei vie lemmikkiään ulos, vaan tarjoaa viileän paikan kotona. Toki kissa pääsääntöisesti sietää kuumuutta paremmin kuin esimerkiksi koirat, mutta riski lämpöhalvaukseen on olemassa. Sekä vesillä on hyvä pitää lemmikki hihnan päässä, ainakin joissakin tapauksissa. Koska huomaan että ajoittain maan lähestyessä kajakkia, on Dali ollut huomattavan valppaana. Valmiina juoksemaan lintujen perässä, kun tilaisuus siihen tulee ja niitä rannalla sattuu näkymään. Tosin tässäkin kohtaa on parempi olla kevyt lyhyempi hihna, koska esimerkiksi flexi voi paina liikaa siinä tapauksessa että jotain kävisi ja kaikki kaatuisivat veden varaan.

Joten ei, kissa mukana kajakilla ei ole yhtään hullumpi ajatus. Tai ainakin sille kannattaa antaa mahdollisuus, jos itsestä siltä tuntuu. Huomoiden kuitenkin lemmikin turvallisuus ja mukavuus.

Nyt odottelemme vuokraamojen aukeamista, että voisimme avata tämän kesäkauden lipuen ensi alkuun vantaanjokea pitkin ja myöhemmin toivon mukaan pidempiäkin retkiä vetten päällä.

koska mikä sen mukavampaa, kuin rakas lemmikki mukana menossa, jos se vain itse siitä nauttii.

Kissa mukana kajakilla
Käänny! Käänny! Valtava vuori edessä!

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

(1) Kommentti

  1. […] Kissa mukana kajakilla, miten se onnistuu? […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *