Matkustavat kissat

Kissa Euroopan matkalla mukana

kissan kanssa Euroopan matkalle

Kissa Euroopan matkalla mukana artikkeli kertoo siitä, kuinka hienosti myös kissa kulkee mukana matkassa, myös niissä kaupunki kohteissa. Vieraileva kirjoittaja, ihana Heidi Korsman-Hirvonen, jakaa tarinansa siitä miten heillä meni, kun mukana kulki kissa Euroopan matkalla mukana. Annetaan siis Heidin jakaa seuraavassa osiossa inspiraatiota matkailuauto elämästä euroopassa, josta myös heidän seikkailu kissa Ziggy sai nauttia.

Kissan kanssa Euroopassa 2019

Kissa Euroopan matkalla mukana
Kartturi matkassa mukana

Olimme pitkään suunnitelleet matkaa Eurooppaan ja nyt elämäntilanteemme oli sellainen, että se oli mahdollista. Moni ajattelee, että kissan kanssa ei voi tehdä mitään muuta kuin olla kotona tai vähän omalla parvekkeella tai pihalla, mikä ei pidä paikkaansa. Kyllä kissa, ihan niin kuin koirakin, voi olla mukana missä vain. Ei tarvita kuin valjaat, totuttelua ja opettelua. Meidän Ziggy on ollut mukana valjaissa ihan pienestä asti. Kissalla ja koiralla on vain se ero, että koira tekee mitä ihminen haluaa, mutta kissa tekee mitä kissa haluaa. Eli tarvitaan myös kärsivällisyyttä. Ziggy on tottunut reissaaja siis jo ihan pienestä pitäen. Suosittelen kaikkia aloittamaan kissojen totuttelun valjaisiin ja reissaamiseen heti kun se vaan on mahdollista.

Kissa Euroopan matkalla mukana
Bonjour les amis! Eiffel-torni on tietysti pakollinen nähtävyys, piknikin ja baskerin kera.


Mukaan Euroopan reissulle otimme paljon Ziggyn lempiruokia, kissanhiekkaa, leluja ja tietysti oman passin josta näkee, että kaikki rokotukset ovat kunnossa. Kaikki sujui todella hyvin. Ziggy nukkui ajomatkat omassa korissaan, turvavyövaljaissa. Tauoilla ulkoilimme, leikimme ja söimme.
Kuukauden aikana ajoimme Suomen lisäksi kahdeksassa eri maassa, yhteensä yli 7500km. Ziggy sai joka paikassa paljon ystäviä. Eurooppalaisilla oli ihmettelyn aihetta valjaissa kulkevasta kissasta, joka ei pelkää ihmisiä tai muita eläimiä. Ziggyä kuvattiin ja pyydettiin yhteiskuviin. Moskovan radio jopa kuvasi Ziggyä lähetykseensä Pariisissa, kun olimme piknikillä puistossa Eiffel-tornin juurella.

Kissa Euroopan matkalla mukana
Ziggy loi positiivisuutta ympärilleen

Polkupyörät matkassa mukana

Meillä oli asuntoautossa mukana polkupyörät ja Ziggylle oma pyöräkori, jossa hän kulki mukana joka paikkaan. Pariisissa pyöräilimme yhtenä päivänä 20km, Ziggy mukana. Välillä pysähdyimme piknikille ja jaloittelemaan. Meillä oli mukana itse tehty ”matkavessa kisuille” eli foliovuoka ja kissanhiekkaa. Sitten vaan tauolla ”matka-wc”-tauko (pisut ja kakat) ja matka sai jatkua. Hellesäällä Torinossa laitoimme viileän vesipullon Ziggyn pyöräkoriin.Se toimi hyvin ja kissa nukkui tyytyväisenä korissa pulloa vasten. Vaihdoimme pullon aina sen lämmetessä.


Reissatessa huomasimme, että useat koirien omistajat olivat hieman ennakkoluuloisia kissoja kohtaan. Aina kun itse lähestyin positiivisena tilannetta, jossa oli kiltin oloinen koira, että se on Ziggy kiva koira ei tarvitse pelätä ja menin paijaamaan koiraa, mikäli se oli koiran omistajalle OK, jolloin Ziggy tuli myös ”moikkaamaan” hauvelia. Ziggy saikin myös useita koirakamuja reissussa. Mutta, on niitäkin koiran omistajia, jotka jo lähtökohtaisesti karsastavat kissoja ja saattavat sanoa koiralleen ”Varo, kissa!” ja kiskaista koiran remmistä lähelle itseään jolloin koira luulee, että on vaaratilanne ja alkaa haukkua.

Eräälle suomalaiselle koiranulkoiluttaja rouvalle sanoinkin, hänen edellä mainitsemallani tavalla toimiessaan, että Ziggy on todella kiltti eikä tee pahaa kenellekään. Sain vastaukseksi mulkaisun ja hän poistui miehensä kanssa koiran haukkuessa ja Ziggyn ihmetellessä että mikä sillä koiralla on hätänä.
Kissan kanssa on ollut ihan mielettömän kiva reissata ja toivotaan että päästään taas pian tien päälle kokemaan uusia seikkailuja.
Lisää Ziggyn seikkailuja uuden pikkusiskon Bellan kanssa voi seurata instagramtilillä @thecutestkittensziggyandbella

Teksti ja kuvat: Heidi Korsman-Hirvonen

Dali the adventure cat

Dali the adventure cat kaikki mitä kissasi tarvitsee.
Haluamme jakaa seikkailu kissojen ilosanomaa, sekä tarjota tietoa tärkeistä sivustoista. Haluamme pyrkiä jakamaan tietoa miten edetä kissasi kanssa seikkailijaksi, auttaa kissoihin liittyvissä kysymyksissä, sekä haluamme inspiroida ihmisiä lähtemään kissansa kanssa ulos! Dali the adventure cat on monien asioiden summa

(3) Kommentit

  1. […] Kissahotelli Hyrinä instagramissa Kissa hotelli Hyrinä Facebookissa Kissahotelli Hyrinän verkkosivuille Kissahotellin asiakkaiden ”Felinefinns” IG Artikkeli ”kissa Euroopan matkalla mukana” , jos kissa kuitenkin olisi ajatuksena ottaa … […]

  2. […] Kaarttit Youtubessa Valokuvaukseen erikoistunut Jaanan IG Aiempi artikkeli Ziggy kissasta ja Euroopan karavaani seikkailuista […]

  3. […] Lemmikkilisä on saatu hotellihuoneen hinnasta pois blogi mainintaa vastaan. Forenom apartment Kissa euroopan matkalla mukana Seikkailijattaret: Hotellielämää kissojen kanssa Kissan matkavessa Tags: hotelli ja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *